Tv & Internet: Telia Triple-play

Telia Triple Play ingår i månadsavgiften.

Och innefattar internet, telefoni och tv – allt från lägenhetens nätverksuttag.

Brf Välten har tecknat ett gruppavtal med Telia om tillgång av fibernätet till alla lägenheter. För dig som boende innebär det att du har tillgång till Digital-tv  och bredbandstelefoni, direkt via nätverksuttaget. Alla med Telias bredbandstelefoni ringer avgiftsfritt till varandra. Men för att kunna ringa till andra operatörer/personer måste du komplettera ditt abonnemang med något av Telias prisavtal vilket innebär/inkluderar debitering av samtalsavgifter och abonnemangsavgifter. Läs mer på Telias hemsida.

För att kunna nyttja tjänsterna utrustades lägenheterna vid upplåtelsen med:

2 st digitalboxar. (Motorola VIP 1903)

Bredbandsswitch (2012-05-03 router: Thomson Gateway)

Tv-switch

Nätverkskablar

Scartcablar

Fjärrkontroll med batterier

Installations – och användarhandböcker

Dessa tillbehör tillhör lägenheterna och får inte tas bort/flyttas vid en försäljning av lägenheten och flytt därifrån.


För problemfri drift krävs Telias originaldelar/tillbehör.

Som boende/nyinflyttad bör du observera att du inte får Telias tjänster automatiskt, utan att du måste ansluta dig till respektive abonnemang (bredband, tv, telefoni) hos Telias kundtjänst och får då en egen, sekretess- skyddad kod för tecknat abonnemang och fortsatt hantering. Föreningen har inga som helst reservdelar för boxarna, sladdarna osv.

Detta innebär att:

Vid eventuella driftfel/störningar måste ni själva kontakta Telia.

Telia kundtjänst 020-755 766. Telia support 020-240250
Uppge alltid din adress och lägenhetsnummer vid kontakt med supporten.

Gentemot Telia kan du/ni inte överta ett abonnemang från en tidigare boende, utan ni måste teckna ett eget abonnemang. Ring till Telia och uppge att ni är nyinflyttade i brf. Välten som har ett gruppavtal med Telia. Sedan får ni per brev personliga anslutningsuppgifter och info (koder) hur ni går tillväga. Glöm ej att be Telia att skicka med en DVD med F-secures antivirusprogram för bredband.

Säljaren till er nyinköpta lägenhet ska ha lämnat samtliga ovan uppräknade tillbehör, dvs. digitalboxarna samt anslutningsboxarna och kablarna till uttagen som finns under elskåpet i lägenheten.