Information från styrelsen Mars 2019

Vårstädning

Nu har det blivit dags för en gemensam städdag för alla medlemmar då vi gör fint på gården tillsammans! Vi tänkte samlas lördagen den 4 maj klockan 10.00 och ta fram utemöblerna, plantera växter och snygga till gården i allmänhet. I samband med städningen så kommer vi att ordna med en container som vanligt där vi alla kan slänga grovsopor (OBS! ej farligt avfall, se nedan) under helgen.

Efter städningen bjuder vi på korv med bröd och det blir tillfälle att träffa dina grannar och mingla lite.

Farligt avfall-bilen

Tisdagen den 21 maj  kl 18:00-18:45 kommer farligt avfall-bilen till Övre Hallegatan/Rambergsskolan.

Passa på att slänga  brandvarnare, starka rengöringsmedel, frätande ämnen, fotokemikalier, lösningsmedel, färg, lack, lim, bekämpningsmedel, gifter, lysrör,  kvicksilvertermometrar, oljeprodukter och bränslen.

Det går även bra att lämna till exempel  hårtorkar, strykjärn, rakapparater, handverktyg, mobiltelefoner och batteridrivna leksaker.

Brandsäkerhet & förmaningar angående gården

Vi vill också passa på att påminna om att all grillning på gården ska  ske på de stenlagda uteplatser som finns intill cykelförrådet. Huvudsakligen p g a brandrisken intill våra fasader men även då det är en trivselfråga, (många får p g a detta rök och matos rakt in i sina lägenheter under våren och sommaren.)

Detsamma gäller all rökning, som endast är tillåten på mitten av gården. Fimpar får endast slängas i askkoppen på cykelförrådet, aldrig i soptunnorna, på marken eller i egna askfat intill fasaden. Det finns en överhängande brandrisk i soptunnor och askfat, men även där problem med att röken dras in i lägenheterna.

Ny portkod

För att behålla tryggheten i husen så byter vi portkod vid olika mellanrum. Söndagen den 31 mars kommer vi att byta portkod. Den nya portkoden meddelas brevledes.

Vill i samband med detta påminna om att portkoden inte skall lämnas ut i onödan och att se till att ni i de fall ni behöver ställa upp portarna även ser till att stänga dom efter er när ni är färdiga.

Årsstämma

Föreningens årsstämma är bestämd till tisdagen den 7 maj och kommer preliminärt att hållas i föreningslokalen. Mer information om detta kommer när det börjar dra ihop sig.

Mvh Styrelsen